Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.

Va┼íi osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo nelo─Źljiv del Splo┼ínih pogojev na┼íega poslovanja in jih je mogo─Źe v celoti tolma─Źiti le v povezavi z njimi, zato priporo─Źamo, da jih preberete v celoti.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

  • naznani uporabnik (v tem primeru bomo z va┼íim soglasjem ob obisku na┼íih strani podatke zbirali preko pi┼íkotkov z namenom zagotavljanja bolj┼íe funkcionalnosti in uporabni┼íke izku┼ínje, varnosti, ┼ítetja ┼ítevila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
  • naro─Źnik na e-novice (v tem primeru lahko na┼íe storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le va┼í elektronski naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na na┼íih┬á e-novic pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki e-novici) in s tem izbri┼íete iz na┼íih seznamov.

Osebni podatki, ki jih zbiramo.

O na┼íih kupcih zbiramo ve─Ź vrst osebnih podatkov:

  • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je ┼íifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vklju─Źujejo tudi naziv podjetja in dav─Źno ┼ítevilko
  • kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo ra─Źuna in telefonska ┼ítevilka.
  • finan─Źni podatki: podatkov o va┼íih kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju va┼íe kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike pla─Źevanja preko spleta.
  • podatki o nakupih in pla─Źilih: hranimo vse podatke o va┼íih naro─Źilih in pla─Źilih, vklju─Źno s podatki o stornacijah, vrnitvah naro─Źil.
  • podatki vezani na va┼ío uporabo: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaklju─Źenem naro─Źilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami.
  • marketin┼íki podatki: va┼íe naro─Źnine na na┼íe e-novice
  • tehni─Źni podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji va┼íe naprave, vrsti naprave s katero dostopate na na┼ío stran in podobno. Ob obisku preko pi┼íkotkov z va┼ío privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje bolj┼íe funkcionalnosti in uporabni┼íke izku┼ínje, varnosti, ┼ítetja ┼ítevila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob za─Źetku obiska dodeljen sejni pi┼íkotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne ko┼íarice.

Kako pridobivamo podatke

Podatke o vas pridobivamo na ve─Ź na─Źinov, ko:

  • oddate naro─Źilo
  • stornirate naro─Źilo
  • se naro─Źite na katerokoli izmed na┼íih e-novic
  • z nagradnimi igrami
  • pregledujete na┼íe vsebine
  • ko objavite vpra┼íanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed na┼íih izdelkov
  • ko nam posredujete razli─Źna vpra┼íanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, …
  • z nami komunicirate preko dru┼żbenih omre┼żij
  • iz drugih virov Tehni─Źne podatke pridobivamo avtomati─Źno.

Google, Facebook in druga dru┼żbena omre┼żja ter ogla┼íevalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Analiza podatkov

Podatke o kupcih ter nakupih zbiramo za:

  • zagotavljanje na┼íih zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finan─Źnih in poslovnih knjig),
  • izvedbo va┼íih naro─Źil
  • za profiliranje kupcev, ki omogo─Źa prikaz potrebam posameznega kupca primernej┼íih ponudb na spletnih straneh in dru┼żbenih omre┼żjih
  • za dodeljevanje ugodnosti
  • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obna┼íanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri ─Źemer so uporabljeni podatki anonimizirani

Podatke o naro─Źilih na na┼íe e-novice zbiramo z namenom, da vam lahko na ┼żeljeni naslov dostavimo izbrane e-novice, akcije in ugodnosti.

Pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri in obdelava podatkov ter objava nagrajencev, so dolo─Źeni in zapisani na straneh splo┼ínih pogojev nagradnih iger ter v vsaki nagradni igri posebej.

Vpra┼íanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izklju─Źno za razre┼íitev te┼żave ali pripravo odgovora na vpra┼íanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli dru┼żbenega omre┼żja bomo va┼íe podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega dru┼żbenega omre┼żja posredujemo marketin┼íka sporo─Źila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju dru┼żbenega omre┼żja.

Dostop do vaših podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

  • dostavnim slu┼żbam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naro─Źila
  • v primeru, ko va┼íe naro─Źilo vklju─Źuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo po┼íiljke z va┼íim naslovom za dostavo in vsebino naro─Źila
  • dobaviteljem in poobla┼í─Źenim serviserjem, vkolikor reklamacije ali vpra┼íanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate preko nas
  • izvajalcem pla─Źil (na primer Paypal, Mastercard)
  • poobla┼í─Źenim ustanovam, ─Źe tako zahteva zakon (sodi┼í─Źe, ipd.)
  • z va┼ío privolitvijo va┼íe podatke preko pi┼íkotkov posredujemo Google, Facebook in drugim dru┼żbenim omre┼żjem

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspe┼íno izvedbo naro─Źila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Va┼íih podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepoobla┼í─Źenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov

Va┼íe osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresni─Źevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaklju─Źek naro─Źenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, ┼íe posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti

Na na┼íih spletnih straneh uporabljamo ve─Ź varnostno-za┼í─Źitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno za┼í─Źito pred izgubo, razkritjem, ne┼żeljenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le poobla┼í─Źene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabni┼íkim imenom in geslom.

Piškotki

Delovanje na┼íih spletnih strani je brez na┼íih pi┼íkotkov prakti─Źno nemogo─Źe. ─îe ne ┼żelite imeti na┼íih pi┼íkotkov na va┼íem ra─Źunalniku, ne pozabite, da je shranjevanje pi┼íkotkov pod popolnim nadzorom va┼íega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v va┼íem brskalniku lahko shranjevanje pi┼íkotkov po ┼żelji kadarkoli omejite ali onemogo─Źite, pi┼íkotke na va┼íi napravi pa lahko kadarkoli trajno zbri┼íete.

Politika zasebnosti je objavljena na spletni strani www.sportimist.si in je veljavna od 20.10.2020.